Menterwolde.info bericht over de Kerststollenactie in Noordbroek op zaterdag 19 december 2020

Noordbroek zit deze dagen aan de kerststol. Met dank aan Dorpszorgcoöperatie Mit Mekoar en Dorpsadviesraad Noordbroek (en diverse sponsors). Zo’n 35 vrijwilligers – jong en oud – gaan vandaag bij de deuren langs in het dorp om een kerststol af te geven. Als een steuntje in de rug voor deze – voor velen moeilijke – coronatijd. “Dit is een eenmalige actie. En is ingegeven door corona.”

Dit vertelt Jans de Vries van de dorpszorgcoöperatie. 870 kerststollen zijn besteld en worden verspreid in Noordbroek.

Mondkapjes en handschoenen

Er wordt bij de mensen aangebeld. Daarna worden de lekkernijen overhandigd. De bezorgers dragen mondkapjes en speciale handschoenen.

En wie niet thuis zijn of opendoen?

“Die krijgen een briefje in de bus dat ze de attentie tot 24 december kunnen ophalen bij de Spar”, aldus De Vries. Op het briefje staat ook de welbekende tekst van Ede Staal: ‘t Het nog nooit, nog nooit zo donker west of ‘t wer altied wel weer licht….’

Bovenste foto: Mevrouw B. Kruijer (“Wat leuk zeg”) neemt de kerststol in ontvangst van Johan de Vries.